Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Professional Workshop on Emerging Trends in Microwave Engineering for Wireless Communications
Start Date 
12/20/2013
End Date 
12/20/2013
Venue 
Samar Mubarakmand Research Institute of Microwave and Millimeter-wave Studies (SMRIMMS)

Objectives

The objectives of this workshop are to educate the professionals from academia and industry, having curiosity and eager to explore new avenues in the field of RF and Microwave Engineering. This shall be an intermediate to skilled level workshop which will enable participants understanding the latest trends in Antenna Multiplicity, Transmit Diversity for backscatter systems, Printed Antenna Technology, Scale-changing and Retro-directive techniques for modeling Phased-Arrays. This will enhance their knowledge level about the recent trends in RF and Microwave engineering techniques and technologies. A tour of test and measurement facilities: Anechoic Chamber, Microwave Research Lab and EMC/EMI Lab, at SMRIMMS will also be conducted.

Course Venue

SMRIMMS Seminar Hall and Labs, SEECS, NUST, Sector H-12, Islamabad 44000

Date & Time

20 December 2013 Friday | 9:00am to 5:00pm

Organizers

Speakers

Workshop Fee and Discount

Rs. 1,200/- (Rupees one thousand two hundred only) per individual

Notes:

  • 50% discount for students.
  • The institute reserves the rights to cancel the workshop on any technical grounds found necessary.

Registration and Mode of Payment

  • Mode of Payment:

    • Payment should be made in the name of “NUST-SEECS Consultancy Fund” Please pay through Crossed Cheque in the name of "NUST-SEECS Consultancy Fund" Account No. CD 22927000074501, maintained with "HBL NUST Branch Sector H-12, Islamabad"

    • Scanned copy or snap (readable) of the Deposit Receipt can be emailed at contacts given below for help.

For help in registration and payment please contact coordinators below:

Workshop Schedule




SNo

Topic/Activity

Time

Total Time

Resource Person/Remarks

Registration

9:00

9:20

RIMMS Lobby

Welcome/Opening

9:20-9:30

10 min

Prof. Dr. Arshad Ali
(Principal SEECS)/
Engr. Habeel Ahmad
(S. HoD EE)

Use of Multiplicity in Antenna and Propagation Engineering for Wireless Communications

9:30–11:30

2 hr

Prof. Dr. Karu Esselle
(Invited Speaker,
Macquarie University, Australia)

Tea

11:30-12:00

30 min

RIMMS Lobby

Printed Antennas

12:00-13:00

1 hr

Dr. Hammad Mehmood Cheema

Friday Prayer + Lunch

13:00-14:45

1 hr 45 min

Masjid-e-Rehmat  & SMRIMMS Lobby

Transmit Diversity for Backscatter Systems

14:45-15:45

1 hr

Dr. Azhar Hasan (Invited Speaker, NUST-CAE)

Scale-changing techniques for Modeling Reflect-Arrays

15:45-1630

45 min

Dr. Farooq Ahmad Tahir

Closing/ Tea

1630-1700

30 min

Dr. S. M. H. Zaidi
(Dean SEECS)/
Dr. Munir Tarar
(HoD SMRIMMS)